Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

PYLOT groeit door naar acht landen

Binnen een jaar na de introductie is het dataplatform PYLOT omarmd door telers in acht landen. Dat brengt het aantal kassen waar het platform in gebruik is op 61. Doel van PYLOT was om een gebruiksvriendelijk softwareplatform te ontwikkelen om de groeiende stroom aan data in kassen te bundelen. Die output moet het telers gemakkelijker maken en ook investeerders meer inzicht geven. Het platform is inzetbaar in de vijf hoofdteelten in de groententeelt.

Nieuws
8 landen en 61 kassen

PYLOT groeit door naar 8 landen

PYLOT slaat een brug tussen managementinformatie en de output van de klimaatcomputer, zoals op het gebied van warmte, licht, voeding en energie. Marc Rooijakkers, business manager: "Telers maken gebruik van verschillende systemen, programma’s en documenten om data te verzamelen, zoals de plantgroei, de verwachte oogst en de daadwerkelijke oogst.

Voor die teler is het de dagelijkse uitdaging die informatie in verband brengen met klimaatgegevens zoals CO2, temperatuur en irrigatie. Die informatie combineert het platform, gepresenteerd  in een overzichtelijk dashboard. Van daaruit krijg je als teler inzicht en overzicht voor de besluitvorming. Je kunt je teeltwijze verbeteren, doordat je ziet wat het resultaat van een verandering is voor de oogst."

PYLOT brengt het combineren van al die informatie binnen het bereik van een grote groep telers. "Het komt tot zijn recht bij de teler die de stap naar de integratie van gegevens wil zetten om zijn werk makkelijker te maken. Dat is de categorie waar wij ons op richten."

Interessant voor investeerders
Daarom verwacht hij dat het platform zowel voor de buitenlandse als voor de Nederlandse markt interessant is. "De teler heeft er voordeel bij, maar ook voor investeerders en externe teeltconsultants die van afstand de data willen beoordelen om een advies te vormen."

Met het oog op de internationale uitrol van PYLOT is het programma in vijf talen beschikbaar, waaronder Chinees. Ook communiceert het met alle bekende merken klimaatcomputers die wereldwijd in gebruik zijn: Priva, Hoogendoorn, Hortimax, Fito (Rusland) en Argus (Amerika). Vooralsnog richt het bedrijf zich met het platform op de vijf hoofdteelten: tomaat, paprika, komkommer, aubergine en sla.

Introductie PYLOT 2.0
Voor de ontwikkeling van het platform maakte PYLOT gebruik van de expertise en specialisten uit een geheel andere sector, zoals de automobielindustrie. De ontwikkeling van het dataplatform staat niet stil. De vernieuwde versie 2.0 die eraan komt, bevat een aantal verbeteringen en uitbreidingen. Marc Rooijakkers: "Telers hebben er wereldwijd geen problemen mee om de data uit het programma juist te interpreteren. Het platform wordt als gebruiksvriendelijk ervaren, PYLOT maakt telen eenvoudiger. Daarnaast is een uitvoerige training onderdeel van de implementatie van het platform."

Kom in contact met 1 van onze specialisten

Vul uw gegevens in en uw vraag of opmerking. U hoort snel van ons!

Back to top