Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

In touch with your greenhouse

Scroll
PYLOT is

Grip on Growing

Alles uit een kas halen wordt steeds eenvoudiger. Want met PYLOT werkt u niet alleen op ervaring, onderbuikgevoel en intuïtie, maar op bruikbare en relevante data. PYLOT is een slim managementsysteem dat data uit hightech kassen analyseert, interpreteert en de resultaten overzichtelijk presenteert in een gebruiksvriendelijk dashboard. Een systeem dat eenvoudig andere software integreert en dat leert, groeit en steeds verder wordt uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Zo heeft u altijd alle tools om te weten wat er speelt, bij te sturen en te optimaliseren. Data met een doel. PYLOT is dan ook omarmd en ingezet door zowel telers, eigenaren, crop consultants als investeerders in talloze landen. Allemaal met dezelfde ambitie: grip on growing.  

PYLOT & tomaat

PYLOT kan helemaal op de teelt van tomaten worden afgestemd. Met o.a. gewasregistratie en plantmetingen speciaal voor tomaat. In ontwikkeling is een uniek tomaat-voorspellingsmodel waarmee via digital twin modellen de oogst kan worden voorspeld.

PYLOT & tomaat

PYLOT & paprika

PYLOT kan helemaal op de teelt van paprika’s worden afgestemd. Met o.a. gewasregistratie en plantmetingen speciaal voor paprika. In ontwikkeling is een uniek paprika-voorspellingsmodel waarmee via digital twin modellen de oogst, plant- en vruchtontwikkeling kan worden voorspeld.

Pylot & paprika

PYLOT & komkommer

PYLOT kan helemaal op de teelt van komkommers worden afgestemd. Met o.a. gewasregistratie en plantmetingen speciaal voor komkommer. In ontwikkeling is uniek een komkommer-voorspellingsmodel waarmee via digital twin modellen de oogst, plant- en vruchtontwikkeling kan worden voorspeld.

Pylot & komkommer

PYLOT & aubergine

PYLOT kan helemaal op de teelt van aubergines worden afgestemd. Met o.a. gewasregistratie en plantmetingen speciaal voor de aubergine. Met PYLOT heeft u dus alle teelt-specifieke data bij de hand om meer zicht te krijgen in het telen van aubergines.

Pylot & aubergine

PYLOT & sla

PYLOT kan helemaal op de teelt van sla worden afgestemd. Met o.a. gewasregistratie en plantmetingen speciaal voor sla. Met PYLOT heeft u dus alle teelt-specifieke data bij de hand om meer zicht te krijgen in het telen van sla.

Pylot & sla

Het systeem dat leert en groeit

Voorspel verwachte oogst

Creeër inzicht en overzicht in uw kassen en bedrijfsvoering met een perfect planning instrument. Houd uw stakeholders geinformeerd. 

Grip op je teelt potentieel

Verbeter je plant strategie op basis van plant modellen en plant recepten

Inzicht in rendement

Met PYLOT kunt u eenvoudig en overzichtelijk uw investeringen in de teelt managen en inzicht krijgen in uw ROI

Registreer afwijkingen

U wilt weten wanneer er afwijkingen zijn die uw oogst beïnvloeden? 

Ontdek het zelf
slim systeem

Innovatieve features

Slim kan altijd slimmer. Daarom breiden we PYLOT steeds verder uit met nieuwe functionaliteiten. Van kleine optimalisaties tot baanbrekende uitbreidingen. Ontwikkeld om alles uit de kas en het gewas te halen. PYLOT leert niet alleen van gewassen, maar ook van de gebruikers. Zo krijgt u nu met PYLOT toegang tot deze innovatieve features.

Betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose

Harvest forecast

Met de feature harvest forecast biedt PYLOT de teler alle relevante data, berekeningen en hulpmiddelen om een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose te maken en te communiceren.

PYLOT presenteert de gegevens en berekeningen met behulp van hun Data Assistent. De Data Assistent presenteert cruciale data in verschillende widgets en voorziet de teler van accurate informatie die hij/zij nodig heeft om te analyseren en een oogstprognose te maken.

Harvest forecast
Incidenten vastleggen

Crop Cycles

Plannen is vooruitkijken. Met Crop Cycles stelt u heel eenvoudig oogstplannen op, past ze gaandeweg aan, bewaakt ze en vergelijkt ze met de echte resultaten. Het maakt papieren rapporten en Excel-bladen overbodig. PYLOT presenteert de gestelde oogstdoelen en de voortgang in heldere visuals. Voor een goed en helder overzicht van uw teeltschema en KPI’s.

Crop Cycles
Advies op je plant strategie

Unrealised Potential

Samen met gewas consultants hebben we op basis van plantmodellen en plantrecepten een algoritme ontwikkeld dat voltooide en huidige teeltcycli analyseert. Hierdoor toont het model de effectiviteit van uw plant- en klimaatstrategie in vergelijking met het maximale resultaat dat u zou kunnen behalen. Hierbij houdt het model rekening met de werkelijke klimaat- en de lichtomstandigheden.

Het model geeft het verschil aan tussen het bereikte niveau en wat de potentiële oogst had kunnen zijn.

 

Unrealised Potential
Incidenten vastleggen

Climate insights

Met de feature Climate Insights legt PYLOT incidenten vast die het kasklimaat verstoren en schadelijk voor uw gewas kunnen zijn. Met slimme, zelflerende algoritmen worden automatisch afwijkingen weergegeven die niet wenselijk zijn voor het gewas. Op uw dashboard ziet u heel snel wat er mis is gegaan en kunt u snel handelen en zorgen dat deze onverwachte afwijkingen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Bijsturen en optimaliseren is zo eenvoudiger dan ooit.

Climate insight
Makkelijk locaties vergelijken

Benchmarking

De benchmarking tool van PYLOT zorgt ervoor dat telers, telersgroepen of hun consultants eenvoudig vergelijkingen kunnen maken tussen bijvoorbeeld de prestaties van één gewas in verschillende kassen of gedurende meerdere perioden. Van het vergelijken van de gemiddelde werkelijke oogst tot klimaatgegevens uit de kas. Of van de verrichte arbeid tot de ingezette energiebronnen. In een oogopslag weet u welke kas het best rendeert en wat u zou kunnen doen om uw plantstrategie te optimaliseren. Vergelijken en verder kijken.

Benchmarking
Controle over gas, water en elektra

Resources

Met de feature resources kunt u het verbruik van gas, water en elektra registreren en analyseren. Verbruikscijfers kunnen direct worden gespiegeld aan de performance van een teelt. Waardevolle informatie die gebruikt kan worden om teeltstrategieën aan te passen en te optimaliseren. Om te streven naar operational excellence.

Resources
video

De features in 1 minuut

Tijd is geld, dat realiseren we ons als geen ander. Bekijk daarom hier in een video van slechts één minuut welke features PYLOT zo bijzonder maken.

Oogst Voorspelling

Met de feature harvest forecast biedt PYLOT de teler alle relevante data, berekeningen en hulpmiddelen om een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose te maken en te communiceren.

Benchmarking

PYLOT verzamelt en verwerkt alle gegevens van de 5 meest gebruikte kas klimaat-systemen. Maar uw PYLOT dashboard ziet er bij alle vijf hetzelfde uit. Dat maakt het vergelijken van verschillende kassen en systemen makkelijker dan ooit.

Unrealised Potential

Samen met gewas consultants hebben we op basis van plantmodellen en plantrecepten een algoritme ontwikkeld dat voltooide en huidige teeltcycli analyseert. Hierdoor toont het model de effectiviteit van uw plant- en klimaatstrategie in vergelijking met het maximale resultaat dat u zou kunnen behalen. Hierbij houdt het model rekening met de werkelijke klimaat- en de lichtomstandigheden.

Het model geeft het verschil aan tussen het bereikte niveau en wat de potentiële oogst had kunnen zijn.

Climate insights

‘Climate Insights’ legt incidenten vast die het kasklimaat verstoren. In eerste instantie kijkt het programma daarvoor naar afwijkingen in temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. 

Crop cycles

Crop Cycles maakt het mogelijk om oogstplannen op te stellen, aan te passen, en te vergelijken met de echte resultaten. Met de nieuwe functionaliteit zijn papieren rapporten en Excel-bladen overbodig’, zegt businessunit manager Marc Rooijakkers van PYLOT. Kassenbouwer KUBO introduceerde PYLOT vorig jaar als een gebruiksvriendelijk systeem om meer grip te krijgen op het teeltproces. Het systeem krijgt regelmatig nieuwe functionaliteiten.

Resources

Met de feature resources kan nu ook het verbruik van gas, water en elektra registreren en analyseren. Die informatie stelt telers in staat om de teeltstrategie verder te optimaliseren. Verbruikscijfers kunnen direct worden gespiegeld aan de performance van een teelt.

Real-time overzicht

Een dashboard ontwikkeld voor efficiëntie

PYLOT geeft u een realtime, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk dashboard met alle data uit uw kas of kassen. U krijgt inzicht, overzicht en alle informatie die u helpt uw rendement te verhogen. Bekijk alleen relevante en actuele gegevens op uw desktop, tablet of mobiel, neem onderbouwde beslissingen en stuur bij als dat nodig is.

Testimonials

PYLOT in de praktijk

Wij kunnen u heel veel vertellen over PYLOT. Maar we geven ook graag het woord aan degenen die er elke dag mee werken: de gebruikers. De ervaringen uit de praktijk.

Door het gebruik van PYLOT is de communicatie tussen onze telers en hun adviseurs een stuk efficiënter geworden - alles realtime te zien en te reageren

Onze volgende stap is het actief inzetten van Benchmarking in al onze bedrijven met de hulp van PYLOT

De ondersteuning die we krijgen van het PYLOT team is uitzonderlijk

Mads Ulrik Pedersen CEO

Wij gebruiken PYLOT inmiddels 3 jaar en hebben al 7 productie locaties aangesloten op het platform.

Persoonlijk ervaar ik het platvorm van zeer toegevoegde waarde. Ik heb toegang tot mijn operationele informatie en de staat van mijn kassen. PYLOT stelt mij in staat om de historische en meest succesvolle teeltcycli te vergelijken met de huidige indicatoren. 

Voor mijn management heeft PYLOT het planningsproces vereenvoudigd en het stelt hen in staat om tijdig te reageren op mogelijke deviaties, nog voordat deze tot potentieel oogstverlies leiden. 

Dmitry Lashin COO

Als verantwoordelijke voor al onze teeltactiviteiten bij Wholesum, wil ik altijd controle houden over onze locaties, zowel in de VS als in Mexico. Als ik PYLOT raadpleeg, beschik ik altijd over de meest recente informatie en kan ik datagedreven beslissingen nemen voor onze bedrijven. De juiste gegevens beschikbaar hebben is essentieel voor een manager van een bedrijf als Wholesum. PYLOT helpt mij om in controle te blijven zonder al te veel moeite.

Theojary Crisantes Chief Operations Officer

Met PYLOT heb ik alle belangrijke informatie over mijn gewas op één plek, hierdoor kan ik sneller de juiste keuzes maken en reageren op veranderingen in het gewas.

Robert van Dijk Head Grower Citronex

Samen met mijn klanten hebben we PYLOT gekozen als ons platform voor registratie en evaluatie van de teelt. Hier hebben we alle informatie die we nodig hebben op één plek en kan ik tijd besparen en me richten op een betere dienstverlening aan de telers.

Paul Erik Lund Tomato crop adviser
Het laatste nieuws

PYLOT updates

PYLOT leert, groeit en is continue in ontwikkeling. We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws. Hoe is PYLOT nog verder verbeterd? Welke nieuwe features komen eraan? Volg het hier.

Nieuwsoverzicht
Back to top