Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

PYLOT Oogst Prognose - Nieuwe lancering

De afgelopen periode was een geweldige, creatieve en intensieve reis van design en ontwikkeling voor het PYLOT-team. Samen met onze partners zijn ze trots op de nieuwe functie in het data platform en de voordelen die dit gaat opleveren voor de tuinbouwsector. Deze nieuwe functionaliteit helpt telers en productiemanagers bij het opstellen van een oogstprognose. Zoals ze zelf zeggen: “Het is tijd om de oogstnauwkeurigheid te verhogen en dit proces verder te optimaliseren.

Nieuws

PYLOT Oogst Prognose - Nieuwe lancering

In PYLOT’s ambitie om hét dataplatform voor de hightech tuinbouwsector te worden, ontwikkelt het productteam voortdurend nieuwe slimme functionaliteiten die telers en managers ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Altijd met een hoge performance en gebruiksvriendelijkheid van het PYLOT platform voor ogen. Maximaliseren van het bedrijfsresultaat en minimaliseren van risico's door meer efficiëntie en focus op procesoptimalisatie.

Ontwikkelingsproces

Voor hun nieuwe functionaliteit zijn tientallen telers, verkoopteams en managers geïnterviewd. Er zijn enquêtes verstuurd en resultaten verzameld. Analyseren van de resultaten met behulp van de “Jobs to be Done”-methodologie. Ontwerpen en ontwikkelen van een prototype, dat in een groot deel van de complete oplossing voorziet voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van de oogstprognose en natuurlijk de  afhankelijke afdelingen.

“Het spreekt voor zich dat er veel vraag is naar de nauwkeurigheid van een oogstprognose bij de verkoop- en operationele afdelingen. Het PYLOT productteam ging echter dieper in het proces en leerde dat de nauwkeurigheid slechts een onderdeel is van de totale optima forma”; zegt Marc Rooijakkers.

Tijdens het luisteren naar tuinbouwspecialisten kregen we veel ideeën en verzoeken om het oogstprognose proces beter te maken. En als we 'proces' zeggen, bedoelen we het totale proces van het start tot het einde. Op basis van de eerste positieve terugkoppelingen, zijn we overtuigd van mooie verrijking aan ons data platform.

Na het initiële ontwerp en de ontwikkeling volgde een interessante testperiode met leden van hun expertpanel en PYLOT-gebruikers. Er is gebruik gemaakt van operationele gegevens, waardoor betrouwbare uitkomsten zijn verkregen. Met de positieve feedback en betrouwbare resultaten heeft PYLOT vertrouwen in de release van weer een geweldige nieuwe functionaliteit in het data platform. De nieuwe functionaliteit “Oogst prognose” is opgenomen in het PYLOT Professional product.

Oogst prognose

Wat houdt deze nieuwe functionaliteit in? De oogstprognose-functionaliteit biedt de teler alle relevante data, berekeningen en hulpmiddelen om een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose te maken en te communiceren.

PYLOT presenteert de gegevens en berekeningen met behulp van hun Data Assistent. De Data Assistent presenteert cruciale data in verschillende widgets en voorziet de teler van accurate informatie die hij/zij nodig heeft om te analyseren en een oogstprognose te maken.

De Data Assistent visualiseert informatie in overzichtelijke grafieken. Gegevens over de gerealiseerde oogst, de eerdere oogstprognose en de berekende oogstprognose worden gepresenteerd. De berekende oogstprognose is gebaseerd op verschillende parameters. In deze slimme berekening wordt rekening gehouden met verschillende databronnen, zoals historische oogstresultaten, plantleeftijd, vruchtklasse, het historische, beschikbare en benodigde licht. Verder worden de 24-uurs kastemperatuur, het vruchtgewicht en de plantdichtheid in de widget gerepresenteerd. Zodat alle relevante gegevens op één plek beschikbaar zijn. Alles overzichtelijk en inzichtelijk.

Nauwkeurige Meteo gegevens

Om een betrouwbare oogstprognose te maken, zijn nauwkeurige weers- en klimaatvoorspellingsgegevens een vereiste! PYLOT heeft een diepgaande analyse uitgevoerd over dit onderwerp om de meest accurate integratie partij te kunnen kiezen. Als resultaat hebben ze het platform MeteoMatics geselecteerd en geïntegreerd in de Data Assistent. Realtime lokale  informatie word weergegeven over buitentemperatuur, neerslag en zonnestraling. Op basis van deze gegevens berekent PYLOT de benodigde kunstlichturen per dag.

Communicatie tussen teams

Zoals vermeld, belooft PYLOT het hele proces te hebben vastgelegd, waardoor ook een ander belangrijk aspect in deze nieuwe functionaliteit is opgenomen. Want hoe wordt de oogstprognose  gedeeld of gecommuniceerd tussen telers, verkoopteams en managers? Een onderwerp dat vaak wordt onderbelicht. PYLOT heeft een oplossing bedacht en zij vertellen er graag meer over.

Dashboards

De nieuwe PYLOT-functie verzamelt alle relevant informatie op één plek. Niet alleen vanuit het oogpunt van weer gegevens, maar het biedt ook een dashboard met informatie over de verschillende gewassen en kassen. Het geeft inzicht en een compleet overzicht.

Een belangrijke stap naar een perfect Oogst prognose proces

Het PYLOT-team is ervan overtuigd dat de nieuwe functie Oogst Prognose, als aanvulling op de andere functionaliteiten, organisaties naar een hoger niveau tillen. Het creëren van meer efficiëntie en procesoptimalisatie om de productiviteit en winstgevendheid van organisaties te verhogen. Het andere positieve effect dat ze voorzien, is de communicatie verbetering tussen de verschillende afdelingen en het bedrijf als geheel. Zeg vaarwel tegen de frictie tussen sales en operations en zeg hallo tegen een gezonde constructieve samenwerking tussen afdelingen.

Als u geïnteresseerd bent in onze Oogst prognose functionaliteit of meer informatie wilt ontvangen over hoe uw organisatie kan profiteren door het gebruik van het PYLOT-platform. Neem dan contact op met ons verkoopteam. Zij geven u graag een demonstratie. Optimalisatie vanuit de kern....Laten we samen het telen makkelijker maken.

 

 

Bekijk onze video

Kom in contact met 1 van onze specialisten

Vul uw gegevens in en uw vraag of opmerking. U hoort snel van ons!

Back to top