Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

Nieuwe functionaliteit - Unrealised Potential

Bij het ontwikkelen en verbeteren van het PYLOT-platform luisteren we altijd naar onze klanten: wat hebben ze nodig om hun werkprocessen te vergemakkelijken. Wat voor soort "taak moet er worden verricht" en hoe kunnen we helpen om de resultaten stap voor stap te verbeteren en het Telen Makkelijker te Maken.

Met deze aanpak in het achterhoofd zijn we enthousiast over de release van onze nieuwe functionaliteit.

Nieuws
Unrealised Potential

Lancering van Unrealised Potential

Tijdens het groeiproces analyseren telers actuele en historische teeltgegevens om de beste plantstrategie voor hun gewas te bepalen. Wat als... u een tool zou hebben welke de historische gegevens voor u analyseert en instellingen adviseert om de prestaties te verbeteren zodat het maximale potentieel bereikt kan worden.

PYLOT heeft deze functionaliteit ontwikkeld en is trots op deze stappen om daarmee te voldoen aan deze ambitieuze verwachtingen. We hebben de krachten gebundeld van IT-specialisten en glastuinbouw experts, welke hebben geresulteerd in onze nieuwste functionalteit - Unrealized Potential.

Samen met gewas consultants hebben we op basis van plantmodellen en plantrecepten een algoritme ontwikkeld dat voltooide en huidige teeltcycli analyseert. Hierdoor toont het model de effectiviteit van uw plant- en klimaatstrategie in vergelijking met het maximale resultaat dat u zou kunnen en kan behalen. Hierbij houdt het model rekening met de werkelijke klimaat- en de lichtomstandigheden.

Het model geeft het verschil aan tussen het bereikte niveau en wat de potentiële oogst had kunnen zijn en kan zijn.

Het Unrealized Potential-model neemt de lichtproductiviteit van een specifieke variëteit (aantal joule vereist voor productie van vrucht gewicht), de werkelijke zonstraling, eventuele kunstlichturen en de 24-uurstemperatuur en berekent het beste scenario, met de hoogst mogelijke oogst, met behoud van het gewenste vruchtgewicht.

Ingewikkelde instellingen worden binnen enkele seconden herberekend dankzij een ontwikkeld algoritme dat is gebaseerd op praktische en alledaagse berekeningen in de glastuinbouw. Met het “grey box” principe hebben we theoretische modellen en plantrecepten gecombineerd met glastuinbouwkennis. Je kent de basis en ziet de output, dit vergroot het vertrouwen en de acceptatie van de resultaten.

Daarnaast worden de instellingen ondersteunt met een bandbreedte voor plantdichtheid, vruchten per tros, bloeisnelheid en rijpingstijd, deze worden in de berekeningen meegenomen. Om de betrouwbaarheid te maximaliseren, kan de teler locatie- of gewas specifieke instellingen aanpassen, wat meer betrouwbare resultaten oplevert voor zijn gewassen.

Hiermee toont het model uw efficiëntie en legt uit waar de teeltstrategie verbeterd kan worden. Unrealized Potential geeft feedback over de waardevolle parameters: Plantdichtheid, Vruchten per tros en uw Kunstlichtstrategie. Door de aanbevolen parameters te volgen, gebaseerd op de werkelijke temperatuur en gewascyclusinstellingen, kan het maximale oogstpotentieel en de meest efficiënte lichturen strategie bereikt worden.

Een ideale ondersteuning bij het analyseren van uw gegevens en het model verstrekt aanbevelingen om uw strategie te optimaliseren. Het is alsof je in een moderne auto rijdt. Alle beschikbare systemen helpen bij het bereiken van uw bestemming, maar u zit nog steeds aan het stuur.

Als u geïnteresseerd bent om de functie Unrealized Potential in uw kas te implementeren, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons service team.

Bekijk onze video

Kom in contact met 1 van onze specialisten

Vul uw gegevens in en uw vraag of opmerking. U hoort snel van ons!

Back to top