Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

Climate Insights 2.0

Klimaatincidenten, zoals temperatuur- en vochtigheidsschommelingen, hebben een grote invloed hebben op de groei en opbrengst van uw planten. Als deze incidenten niet worden aangepakt, kunnen deze leiden tot schade aan- of volledig mislukken van uw oogst. De gevolgen kunnen variëren van korte of langdurige termijn, afhankelijk of het incident vrij matig is of kritisch als bijvoorbeeld planten ernstig worden aangetast en niet meer tot hun volle potentieel kunnen komen. Dit resulteert in aanzienlijke financiële verliezen voor uw organisatie.

Geautomatiseerde klimaatbewakingssystemen kunnen in realtime afwijkingen detecteren en kasbeheerders waarschuwen voor klimaatincidenten. Hierdoor kan snel actie worden ondernomen om de situatie recht te zetten voordat deze schade toebrengt aan de gewassen. Bovendien kan automatische analyse van klimaatincidenten waardevolle inzichten opleveren in de kasomgeving, waardoor de groeiomstandigheden van planten kunnen worden geoptimaliseerd.

Nieuws
Climate Insights 2.0

Met onze nieuwe versie van Climate Insights hebben we de geautomatiseerde klimaatanalyse naar een hoger niveau getild

We hebben slimme algoritmen verfijnd en gecombineerd met de expertise van onze tuinbouw- en klimaatexperts. Daarnaast is de  gebruikersinterface volledig herzien voor een gebruiksvriendelijkere beleving.

Wat is er nieuw?

  1. Verbeteringen in navigatie
  2. Nieuwe versie van Climate Insights
  3. Dashboard voor klimaatinzichten is achterhaald

1.Verbeteringen in navigatie

Voordat we in Climate Insights 2.0 duiken, is het logisch om een paar woorden te zeggen over verbeteringen in de navigatie die we in dezelfde release hebben aangebracht. Deze verbeteringen zijn rechtstreeks van invloed op de functie Climate Insights en zullen als eerste worden gemarkeerd.

De pagina "Grafieken" wordt omgezet in een vervolgkeuzemenu met de naam "Analyse"; het bestaat uit "Graphs" en "Incidents" pagina's. We hebben besloten om alle tools voor het analyseren van het klimaat op één plek te combineren. Of het nu gaat om een handmatige analyse met behulp van goede oude grafieken of een automatische analyse via automatisch gegenereerde incidenten, alles is nu binnen handbereik. Climate Insights is geëvolueerd van Dashboard naar een aparte pagina binnen de analysetool. Meer details volgen verder.

En nog iets over navigatie: de pagina "Gewassen" heeft ook een vervolgkeuzemenu. Als je een Professional-tariefplan hebt en een module Oogstvoorspelling hebt geactiveerd, heb je twee vervolgpagina's: "Gewascycli" en "Oogstvoorspelling". Als je de oogstvoorspellingsmodule nog niet hebt gebruikt, neem dan contact op met ons customer succes team. Zij zullen je graag assisteren.

  1. Nieuwe versie van Climate Insights

Zoals hierboven vermeld, is Climate Insights geen statisch dashboard meer, het is een interactieve tijdlijn die u een gedetailleerd overzicht geeft van klimaatproblemen op uw locatie. Laten we naar details gaan.

  • Het belangrijkste werkgebied is een tijdlijn die het type incident laat zien, wanneer het begint en de duur ervan. U kunt in-/uitzoomen op het canvas en focussen op de gewenste tijdsperiode. In Climate Insights 1.0 was dat alleen mogelijk als de dag rood of groen is. Met een nieuwe gebruikersinterface is het detailniveau dat u binnen enkele seconden ziet, verbluffend.
  • Afgezien daarvan kun je filteren wat je precies wilt volgen. U kunt verschillende incidenten aan/uitzetten, bepaalde compartimenten weergeven en alleen kritieke incidenten achterlaten.
  • Als u meer details van een incident nodig heeft, is er een overzichtsvenster met basisinformatie en een kleine grafiek met de benodigde klimaatstatistieken. Als u diepere analysemogelijkheden nodig heeft, kunt u vanuit een overzichtsvenster naar grote grafieken springen met al vooraf geselecteerde klimaatstatistieken.
  • Een andere verbetering – zeer gevraagd door onze gebruikers – is de pagina met configuratie van elk incident. Geen ‘black boxes’ meer, we tonen u exacte parameters die een incident zullen genereren. Om het verhaal volledig te maken, kunnen we dergelijke parameters aanpassen aan uw wensen. Onze analysetool helpt en maakt veel analyses op de achtergrond. Dit bespaart u veel tijd.

3. Dashboard voor klimaatinzichten is achterhaald

Zoals we eerder vermeldden, is het Climate Insights-dashboard geëvolueerd naar een afzonderlijke analysetool en verwijderd van de dashboardpagina. De volgende keer dat u Dashboards opent en merkt dat het verdwenen is, weet u waar u het moet zoeken….

Analyse -> Incidenten.

Climate Insights 2.0 is een simpele en ingewikkelde tool tegelijk. Het kan uw klimaatinstellingen 24/7 analyseren zonder uw directe invloed en u informeren als er iets misgaat. Aan de andere kant, als je een datagedreven kweker bent, opent het een Big Data-analyse voor je en kun je je klimaat verfijnen om het maximale uit je planten te halen.

 

Blijf op de hoogte, want we werken al aan Climate Insights 2.0+ met waarschuwingsmogelijkheden en nieuwe klimaat- en hardware-incidenten.

Wilt u alle voordelen van PYLOT Professional zien? Download de PYLOT Professional-brochure en ontdek het zelf!

Download Brochure

Kom in contact met 1 van onze specialisten

Vul uw gegevens in en uw vraag of opmerking. U hoort snel van ons!

Back to top