Download de brochure voor ons PYLOT Essential platform

Plantmetingen en calculaties

Een teler is dagelijks actief met zijn gewas en het groeiproces. Gewas evaluatie gebeurd het beste tijdens een fysieke ronde door de kas. Hij voelt het kasklimaat en beoordeeld de planten en vruchten op zicht. Het uitvoeren en centraal registreren van plantmetingen ondersteunt deze visuele evaluatie. De analyse van de verzamelde informatie ondersteund het succes  van de teler en opent de weg naar een meer data gedreven teeltaanpak. 

Nieuws
Plantmetingen

Plantmetingen en calculaties

Gewascyclus- en plantregistratie maakt deel uit van de basisfunctionaliteiten van PYLOT. Nu hebben we deze aangevuld met enkele fundamentele zaken. Met de feedback van onze klanten en het expertpanel, hebben we deze functionaliteit verder geoptimaliseerd. We hebben de  gebruiksvriendelijkheid verhoogd en bieden meer visualisatie mogelijkheden van verzamelde gegevens voor het optimaliseren van de plantstrategie. Nog belangrijker, met deze update ondersteunen we meer maatwerk van de metingen en berekeningen, zoals bijvoorbeeld de bloei- en rijpsnelheid. 

We voerden interviews met telers over de hele wereld, kregen nuttige feedback en implementeerden dit allemaal in deze optimalisatie. Laten we samen kijken wat er verbeterd is. 

Het eerste dat opvalt is het aangepaste ontwerp. Om de metingen te visualiseren, hebben we een grafiek toegevoegd. U kunt in de lijndiagram eenvoudig de voortgang van uw planten zien en hoe deze zich verhouden tot andere parameters. De grafiek kan worden uitgebreid met meerdere waarden die nodig zijn voor uw analyse.

De update maakt het mogelijk om klimaatdata, berekende data, arbeidsregistratie, plaagbestrijding of oogstresultaten toe te voegen aan de visuele weergave. De schaalbaarheid van de grafieken zorgt voor een duidelijk overzicht.

Daarnaast ondersteunt de update: 

  • Hernoemen van planten. bijv. door het nummer van de goot
  • Eenvoudig schakelen tussen weken met een selectie veld
  • Kopiëren en plakken van plant metingen uit andere bronnen
  • Eenvoudig extra planten aanmaken wanneer de plantdichtheid verandert of voor het toevoegen van referentieplanten.

Zoals gezegd hebben we de mogelijkheid ontwikkeld om berekeningen van plantmetingen toe te voegen. Dit maakt extra Excel-berekeningen overbodig, PYLOT verricht de gewenste berekening voor u, waardoor PYLOT het Telen Makkelijker Maakt. 

In de basis ondersteunen we de berekeningen: 

  • Stamlengte
  • Wekelijkse open bloemen 
  • Wekelijkse gezet fruit  
  • Wekelijks geoogst fruit
  • Fruit belasting  

Met onze nieuwe update bieden we nog meer onderdelen inrichten naar de wensen van onze klanten. Toevoegen, ordenen en berekenen. Laat het ons weten en ons service team voldoet graag aan het realiseren van de gewenste berekeningen. 

Telkens stappen vooruit, gebruiksvriendelijkheid verhogen, waarde toevoegen en een stabiele performance garanderen. PYLOT het onafhankelijke platform. 

Bekijk hier de video over plantmetingen

Kom in contact met 1 van onze specialisten

Vul uw gegevens in en uw vraag of opmerking. U hoort snel van ons!

Back to top